midsommar, envisa katter, o tråkigt med häst

(först o främst: Kattungarna växer så även Wilja, nya bilder har lagts upp på hemsidan....www.spinnoviftas.webs.com)
Det blev en mycket lugn men trevlig midsommar. Första gången på mååånga år som jag dansat runt stången (nja iallafall MIDSOMMAR stången annars kan de ju bli på statt emmellanåt..  haha) hoppat som grodor och spelat brännboll. Kvällen började hos min goda väninna Hanna och hennes man Peter med traditionellt sillbord och senare begav vi oss ner mot byn. Det var visserligen inte översvämmande av folk i min ålder (rättare sagt ingen) men det blev trevligt iallafall. Tur att hanna, peter och deras grannar var med oss.




Så något roligt som jag hämtat ur katt tidningen...... =)

-Hur du ger en katt ett piller:

1.Lyft upp katten och håll den i famnen. Placera höger hands pekfinger o tumme på var sin sida om kattens mun och tryck för att den ska gapa. Låt pillret glida ner i munnen.

2. Ta upp pillret från golvet och  hämta katten bakom soffan. Upprepa sedan punkt ett.

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet och slöng det uppblötta pillret.

4. Tag fram ett nytt piller. Håll katten i vänster arm med ett hårt grepp om baktassarna. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i munnen. Håll igen munnen och räkna till tio.

5. tag upp pillret ur akvariet och ta ner katten från bokhyllan och ropa på din sambo.

6. Ställ dig på knä och håll hårt fast katten i fram och bakben. Be din sambo att hålla fast huvudet och kör in en linjal i munnen som du låter pillret glida ner på. Gnid längs halsen för att massera ner pillret o stimulera sväljreflexen.

7. Ta ner katten från gardinstången. Sopa upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna och glöm ej laga gardinen senare.

8. ägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun och blås i röret...

9. Drick ett glas vatten för att få bort smaken av pillret, och kolla tt de inte är skadliga för människor. plåstra om din sambo och torka bort blodet från mattan.
 
10. Stoppa katten i ett köksskåp och stäng så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en sked och skjut in pillret med en gummisnodd.

11. Sätt upp den nedfallna skåpluckan. Ring din husläkare och fråga när du senast fick en stelkrampsspruta. Släng din nerblodade T-shirt

12. Be din sambo köra dig till akuten. Sitt stilla när de syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ur resterna av pillret ur ditt öga. Åk förbi en möbelaffär på hemvägen och komplettera lite.

13. Ring djurens vänner och be dem hämta katten, köp sedan en hund....

Hur du ger en hund ett piller:

1. Vira in pillret i en baconskiva

2. Ge den till hunden

3. Klart





Så något tråkigt......

Fick ett mail igår från Max nya ägare där det stod att min ena hjärtas häst är borttagen......=(=(=(
 Efter några ordentliga åkturer från ryggen hade de bestämt sig för att röntga honom och de hittade överrridande tornutskott på ryggkotorna. Chansen att få honom riktigt bra var mycket liten. =(  Han fick då springa vidare till hästhimlen. Det märkliga är att det brukar vara hästar med kort rygg och som går i höga former med sänkt rygg som drabbas.... han gjorde ju inget av det... =/ har läst en del, och en viss ärftlig disposition finns för att kotorna ska ligga nära varandra (vilket jättemånga hästar har utan att få KS) men sen krävs "yttre påverkan" för att det ska bildas tornutskott.
**In mermorial**



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0